målarresa till Mallorca

 
Det förra inlägget jag skrev skulle kanske kunna ge intrycket att Henrik inte uppmuntrar mitt måleri, men inget kunde vara mer fel. För exakt en månad sedan flög jag tack vare honom (och fantastiska vänner som la ihop till världens bästa  trettioårspresent. TACK!!!) till Mallorca på kurs. I ett gammalt fint hus ovanför byn Alaró målades det för fullt i dagarna sex. Vi var nio deltagare på kursen och förutom den duktiga konstnären Mickan Sandelin utgjordes sällskapet också av hennes sambo, hans dotter och en egen kock (!). Vilken upplevelse det var! Skulle kunna bli världens längsta blogginlägg men sammanfattningsvis lärde jag mig enormt mycket och är oerhört tacksam och glad att jag kunde komma iväg! Det var fantastiskt på så många plan....


    ...Tid ensam. Jag gick ofta på vackra morgonpromenader för att suga ut det mesta av dagarna och för att det gav möjlighet att njuta av dagens kanske finaste ljus.  

    Min bleka gravidkropp mådde bra av att få lapa medelhavssol och simma i poolen. Oktober passade mig som inte är så förtjust i värme alldeles perfekt! Drygt 25 grader hela veckan. Här poserar jag på en bensinmack som hade ett hörn som jag tyckte matchade mig och min blåa klänning från People Tree.
 
En annan härlig aspekt av resan var att få lära känna nya trevliga människor med gemensamma intressen. Fina möten! Och att få sitta vid ett dukat bord tre gånger om dagen njutandes av mat jag varken planerat, köpt eller lagat. Kan ni föreställa er vilken husmorssemester-lyx? Här var vi på ett besök på en olivgård där vi också fick (ännu) en utsökt lunch.
 
Men det bästa av allt var utan tvekan att få måla måla måla och allt jag fick lära mig av Mickans uppgifter och feedback. Har kommit igång med olje/akryl ordentligt nu.  Det hoppas jag kunna visa med tiden!
 
Tack Tack Tack Tack Henrik och alla som bidrog!

Kommentarer

  1. Vad roligt att få se bilder från din resa! Ser fram emot att höra dig berätta mer. Du är jättesnygg som konstnär!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg