vår lite här och var

Var på akvarellkväll igår med duktiga Marita Möller efter seminariet som jag är lärare för. Kände mig så glad och hel när jag kom hem. Anden hade fått sitt och själen med, eller vad man ska säga. Förutom glädjen jag känner för skrifterna så slog det mig igen hur nån timmes målning för mig snarare känns som en veckas egentid. Den "bortkopplingen" av allt annat brukar ta mycket längre tid att uppnå, men så är det väl med saker man verkligen gillar. Nåväl. Vi målade tulpaner och resultatet står nu på pianot och peppar mig att fortsätta. En vårbukett på mitt sätt.

I det här "ta-tag-i-saker-och-leva-livet-modigare-och-friare-och-mer-som-jag-vill-att-det-ska-levas"-projektet som jag är mitt uppe i har jag även tagit fram en uppspänd canvas som jag fick i julklapp för två (!) år sen. Den har legat i gardroben orörd hela den här tiden och skrämt mig med jämna mellanrum, jag har haft för mycket prestationsångest för att ens ta bort omslagsplasten. Nu har jag tagit fram den och förhoppningsvis vågar jag ta mig an den snart. Tills dess låter den vara som en symbol för de där begränsande rädslorna jag vill släppa och möjligheterna som finns; Det oskrivna bladet, den tomma duken. Islossningen fortsätter, det våras för livet!
Lova mår bättre och är igång igen som ni ser. Men äta vill hon inte ännu, så vi får se hur det blir..


Kommentarer

 1. wish Lova gets well soon and have a good appetite!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. so kind, thank you! Always great to hear from you!

   Radera
 2. Vad duktig du är! Och vad kul att du tar tag i "allt", inräknat bloggen. Så kul att se vad ni hittar på. Sebbe gillar att titta på korten på Lova, och jag med! :) Kram

  SvaraRadera
 3. Älskar akvarellen. Går det att beställa?

  SvaraRadera
 4. Det är väl inte så konstigt att du inte målat de senaste två åren - vad jag minns har du varit gravid bebismorsa o sen ammande tvåbarnsmamma?;)
  Allt har sin tid, gullhjärta.
  Kram
  Kyska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi Kyska. Visst är det så, men tids och orkbrist är inte hela orsaken tyvärr... Kram!!

   Radera
 5. vilka fantastiska tulpaner på pianot! heja heja heja!

  SvaraRadera
 6. Tack A-L! Det värmer verkligen. Mycket! Och tack Aniika med, säger detsamma :)

  SvaraRadera
 7. Tack för en trevlig kväll. Att måla akvareller är absolut kvalitetstid. Du har stora talanger ta vara på det. Mina tulpaner kommer snart upp det blev fler i går kväll. Fler som jag gjort finns på www.maritamoller.se

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg