Louise Fenger-Krog

Mer från Edsviken idag. Tyckte oerhört mycket om utställningen med Louise Fenger-Krog. Hon lockade mitt intresse med bilden på hemsidan (hon har även tidigare har ställt ut på Galleri Futura som ägs av en tidigare arbetsgivare till mig. Dessutom kan man ju inte komma ifrån att hon ju har ett väldigt tilldragande förnamn...) Hon presenteras som en "ljuskonstnär" och det stämde verkligen med min uppfattning av utställningen. Makalöst skicklig att med tydliga och distinkt penselföring fånga ljus och känsla. Åh den som kunde krypa in i hennes hjärna för att veta hur man gör sånt!
på håll så nästan fotografiskt...
men på nära håll
en helt annan karaktär. Love it!
 (Norsk flagg i fokus för Sissel idag!)
I västra flygeln chillade Lova i vagnen medan mamman var lyckligt lyrisk. Vernissaget var i lördags och utställningen håller på till den 10e februari. Kan verkligen rekommendera ett besök!

...om inte annat för att ljuset vid Edsbergs Slott/Edsvik Konsthall är helt fantastiskt. Bästa södersluttningen att dricka o'boy och mata ankor. Bara det i sig är värt en tur dit.

Kommentarer

 1. Edsvik är en perfekt utflyktsmål. Måla grönt är svårt ibland med det hade hon lyckats med och lyckats med ljuset.
  Tips: Länsmansgården i Åkersberga ställer Björn Bernström ut akvareller. Öppet bara på helger t o m 27 januari och Kulturcentrum t o m 1 mars.
  http://www.sundbyberg.se/omsundbyberg/aktuelltochpagang/pagang/pagang/konstutstallningkulturcentrum.5.4b86996e13b2df21afc1eca.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med Björns utställning! men jag förstår inte riktigt det här med sundbyberg/åkersberga. Han verkar ju ställa ut i sundbyberg under veckorna. är det samma utställning som han flyttar runt??

   Radera
 2. Länsmansgården är på väg hem till oss, Louise. Perfekt utflyktsmål både dit och hit :-)
  (välkommen du också, Marita!)
  Oj, vad jag inspireras av dig, både av det du gör och för den du är. Dags för mig att låta inspirationen verka i mig och börja kreera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. låter som en plan! <3 (alltihop) tack snälla du!

   Radera
 3. Det är två separata utställningar han har samtidigt. Han har tavlor på båda ställena.
  Sissel det är dags att ta tag i din kreativitet. Sticka, virka, sy, måla, skulptera, inreda är en del jag sett dig göra. :)

  SvaraRadera
 4. Åh, mina stackars barn vet inte ens vad ett museum är för något. Hm, kanske är dags att låta dem upptäcka kulturvärlden lite grand?

  SvaraRadera
 5. (förresten, blir lite småtokig på att behöva skriva in de där bokstäverna i "bevisa att du inte är en robot" varje gång jag ska kommentera. Inte funderat på att ta bort den kontrollen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. näää har jag den också?? jag som till och med klagat hos Evelina för att det är så jobbigt och att jag rätt ofta ger upp... hoppsan. Dags att städa framför egen dörr....

   appråpå museum. Kanske kan mjukstarta kulturresan med.. typ polismuseet? Har inte gått dit och skulle va kul med sällskap :D Annars tyckte Lova att Postmuseet i gamla stan var en höjdare, billigt inträde och en jätterolig lekavdelning i källaren. Dit går åtminstone hon gärna igen!

   Radera
  2. Jaaa, bra idé! Vi går gärna på museum tillsammans!Bra jobbat med städningen! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg