låna ögon

Om än lite omodernt , så sägs det att måla av andras verk kan vara ett bra sätt att lära sig se bilder annorlunda. Så jag testar. Jag gillar verkligen Sara Lundberg (Hon har bland annat illustrerat/skrivit Sommar, En blommas liv, Vita Streck, Vita streck och Öjvind m.m.). Hennes sätt att bygga bilder, förenkla och samtidigt behålla detaljrikedom tilltalar mig på många sätt. Jobbar just nu några bilder från en av hennes böcker, som en övning bara och som ett sätt att hålla igång,lära nytt och bättre förstå hur hon tänker. Funderar på om jag ska lägga ut hennes bilder eller försöka fota mina egna stapplande försök till tolkningar. Satsar till slut på det sista alternativet, hoppas de som är intresserade kollar upp länken eller kanske lånar någon av alla hennes fina böcker på barnboksavdelningen vid tillfälle.

Den här "höst" är fortfarande blöt och inte färdig ännu, kommer från "En blommas liv"
en detalj ur samma bok som jag gjorde innan jul. Älskar hur hon tänkt med boet och bladen.
 

Kommentarer

 1. Vilka fina! Älskar den översta!

  SvaraRadera
 2. Wow, vad duktig du är Louise!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh jag försöker just framför allt vara flitig men TACK snälla Noomi! blir så glad. Välkommen tillbaka trevliga du ;D

   Radera
 3. En blommas liv har vi också hemma :) Super bra övning och fint fint resultat!
  Kram! Milli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Milli. Du är en sådan jag önskar jag kunde gå i skola med.... Kul att ni har boken, den är så fin!!

   Radera
  2. Det vore visst roligt! Ja a. Ska ni flytta hit eller vi dit? ;)

   Radera
 4. Min ryska konstlarare (nar jag var mycket yngre) brukade saga att det var lattare att borja mala djur for att beharska tekniken med ett nytt medium. Bilder vi malade kunde vara fran tidningar eller kalendrar, och det var roligt att mala av (fast kanske inte superkreativt).

  SvaraRadera
 5. bra tanke! Man ska nog inte vara rädd för att göra "okreativa" saker också, släppa prestige liksom. Jag kommer ihåg (när jag var mycket yngre) att vi åkte till naturhistoriska i Göteborg och tecknade uppstoppade djur, det var riktigt bra, det med. Kanske nåt man faktiskt skulle kunna göra även med barn...? hm...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg