Blaue Stunde

Är alldeles varm och mör i kroppen efter en tur med skidorna vid Hellasgården. Inledde med elljusspåret, sen ängsspåret och sist ett varv på Källtorpssjön. Det var ljust och fint när jag började men med tanke på tiden och mörkret som kom så borde jag kanske tagit det hela i omvänd ordning och avslutat på elljusrundan i stället. Men på sätt och vis är jag ganska nöjd med att det blev som det blev. Turen i halvmörket vände "barnets hjärta till fäderna".

Fick aldrig träffa min Oma, Farmor Anna, hon dog fyra år innan jag föddes men Mamma har berättat att hon var speciellt förtjust i vad som på tyska kallas "Blaue Stunde"- den blåa timmen. Anna brukade som gammal vänta med att tända lamporna inomhus tills det blivit riktigt mörkt för att inte missa det blå.

Har testat att göra som hon och det blir fantastiskt blått precis i gränslandet mellan dagsljuset och mörkrets inbrott och det är så lugnt just då. En speciell stillhet på något vis. Kanske är det Elia Ande för att jag tänker på Oma men jag tror inte det. Något annat är det också, som de tyska poeterna ringat in med ordet.

Testa det, nästa gång det börjar bli lite mörkt och impulsen kommer att det är dags att tända... vänta lite, sitt ett ögonblick och känn lite på die Blaue Stunde.

Kommentarer

  1. L'heure bleu! De e najs.

    SvaraRadera
  2. Hej Louise! Kul att du hittade mig både i både blogg och Metro :)
    Jag gillar också den blå stunden när det börjar kvällna. Satt faktiskt i veckan och tittade ut genom fönstret och njöt av den. Det där med skidor ska faktiskt prova på i morgon på vår Golfbana. Har inte stått på några på flera år. Får väl träningsverk antar jag.

    SvaraRadera
  3. Det har ännu inte blivit någon skidåkning för mig. Skorna är "borta" i förrådet. Hittar i varje fall inte dem. Varit på jakt efter ett par nya. Hittar man ett par som passar bindningarna så är storleken slut :(

    SvaraRadera
  4. Hej Louise!
    Jag har försökt fotografera just i den blåa stunden för att fånga det vackra ljuset! Inte det lättaste, men det går!

    Kram på Dig!

    SvaraRadera
  5. Hej Pia och Marita! Välkomna hit!

    M: Va synd att du inte hittade skorna! Jag tycker att längdåkning är världens bästa- Man kan ta det i precis den takten som känns bra , man kommer ut i naturen och så får man ljusterapi på köpet :D Får hålla tummarna att dom kommer fram :)

    Har inte kommit till skott ännu med att köpa kamera Pia, men jag vill så gärna! Tack för inspiration!

    Kram till er båda

    SvaraRadera
  6. NU är dom hittade men har inte kommit ut än och nu är jag förkyld. Måste ta mig ut innan snön tinar bort. Grattis till nya lägenheten.

    SvaraRadera
  7. Tack Marita! osis gömt i snö fram i tö :) Kram och krya på dig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg