Flygande start

Det kändes periodvis helt hopplöst. Jag undrade flera gånger vad vi egentligen gett oss in på. 1001 grejjer att tänka på. Rörigt både inom mig och runt omkring. Söndagen blev måndag och allt var fortfarande långt ifrån klart. 


Till slut, mycket sent omsider, tumlar vi i säng. Väskorna är packade och allt är klart. 

Klockan 05:00 ringer väckarklockan. Elin som kommit in till oss under natten sätter sig genast upp förväntansfullt. Äntligen är det dags. Hennes första flygresa. Som hon väntat. "Det här är en dag jag alltid kommer att minnas", suckar hon lyckligt. Jag känner samma sak, men av andra orsaker än hon. Att resa med barn är en resa i sig. Allt slit känns med ens värt det, bara för att få se det där lilla yrvakna glada ansiktet.

Medan vi klär på oss och äter frukost pratar vi om det som komma skall. Henrik förklarar hur det går till på planet och att det faktiskt är ganska långtråkigt att flyga. "Men det är ju en nyhet för mig!!" är Elins självklara svar. Vi skrattar gott. Japp. Såklart. 

Någon timme senare är 100 kg packning, en tvillingvagn, två vuxna, 4 barn och lika många bilbarnstolar äntligen redo för take off. Biljettkillen vid gaten på Arlanda tittade en extra gång på våra biljetter innan han släppte in oss på planet. Har ni verkligen åtta incheckade kollin? frågade han skeptiskt. Ehm... jo det stämmer, var det nåt konstigt med det?
Kanske undrade han, precis som jag gjorde några timmar innan, vad vi egentligen höll på med. För visst är det ett högriskprojekt att resa med så många små. Men åh så glad jag är att vi vågade försöka! 

För fyrbarnsfamiljens första flygfärd visade sig gå över precis all tänkbar förväntan. Allt stämde. Pysslet, tupplurerna, maten. Till och med hade vi sånt välsignat flyt att planets typ enda obokade platser hamnade bredvid oss så vi fick egna rader. Otroligt skönt. Efter 4,5 timmar med max 5 min sammanlagd gnäll (utlöst till 90% av blöjbyten) var jag nästan kvar bland molnen när vi landade i Malaga efter lunch. Vilken lättnad. Så glad och tacksam för en helt flygande start på semestern!

  

Kommentarer

 1. Underbart att läsa! Äntligen Elin!! :)

  SvaraRadera
 2. Grymt Louise! Så skönt att ert mod payed off så påtagligt. Njut!!

  SvaraRadera
 3. Grymt Louise! Så skönt att ert mod payed off så påtagligt. Njut!!

  SvaraRadera
 4. Åh så härligt att läsa! Era barn är bäst. Ni är bäst.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg